Update hoge waterstand en wedstrijden

Waterafvoer Enode en Pluimke

Beste (wedstrijd)vissers,

In overleg met de wedstrijdcommissie moeten we helaas ook de derde maandag avond wedstrijd laten vervallen. Deze komt nog net te vroeg om met veel vissers goed te kunnen vissen aan onze vijver.

Er is ook wel goed nieuws, het bestuur is met de gemeente in overleg m.b.t. een oplossing. Door de gemeente is adequaat gereageerd en na een eerste inspectie vanuit de gemeente zelf is er een plan bedacht. Het niveau in onze vijver is ongeveer 40cm hoger dan de zwembad kant. Aan de zwembad kant kan het water namelijk weg via een overloop de dommel in. Tussen onze visvijver en zwembad loopt een verbinding (duiker) waar het water door weg zou kunnen, echter zit deze verstopt. De gemeente heeft geregeld dat de volgende dag al een ontstopping bedrijf geweest is. Deze heeft de duiker gelokaliseerd via de zwembad kant maar stuitte op een blokkade. Na wat graafwerkzaamheden is een oude schuif ontdekt die muurvast zit. Dit kan enkel opgelost worden door dit echt open te breken.

De gemeente is nu bezig met een plan voor de nieuwe constructie die er dan in ter vervanging komt van de oude schuif. Daarnaast gaat men in conclaaf met het waterschap om te melden dat er veel (20mln liter) water aankomt.
Zodra dit gereed is kunnen de werkzaamheden door. Zodra het water weg is zullen de stekken ook wat moeten indrogen en nemen we de schade op.

We vinden het oprecht heel vervelend voor als onze leden maar doen er alles aan dit z.s.m. op te lossen. We hopen op jullie begrip voor de situatie.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur