Vereniging

Het ontstaan van H.S.V. 't Pluimke

Helaas is in de archieven van onze vereniging weinig tot geen informatie voorhanden over het ontstaan van onze vereniging. Toch hebben we in samenwerking met ons trouwe lid Dhr. Jan Hebing en Dhr. Jonker een duidelijk overzicht kunnen maken van wat er in de loop van de jaren zoal is gebeurd. 

Onze vereniging is statutair opgericht op dinsdag 21 augustus 1962. In 1964 is de oprichtingsakte ook landelijk vastgelegd. 

Alleen inwoners van Nuenen en Gerwen en Nederwetten konden in die tijd lid worden van onze vereniging. Pas in 1983 werd deze regel opgeheven en mochten ook niet Nuenenaren lid worden. Onze vereniging beschikte in die tijd ook niet over een eigen visvijver. Dit werd pas in 1973 werkelijkheid. Voor die tijd hield de vereniging haar wedstrijden op het Wilhelmina kanaal in Son en Breugel. En kon er gevist worden op onder andere de Moerput en de Rietplas.

De vereniging

De vereniging wordt geleid door ons bestuur ondersteund door verschillende commissies. Samen zorgen ze voor witvis-, karper- en jeugdwedstrijden. Tevens wordt de website site bijgehouden en zijn er leden druk met controleren bij de vijver. Een andere commissie  zorgt er weer weer voor dat alles er rondom de vijver perfect uitziet zodat er gevist kan worden.